Balıklıgöl Devlet Hastanesinde Başarılı Operasyon.
25 Kasım 2022

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzm. Op. Dr. Fırat ERKMEN tarafından iki hastaya Başarılı bir şekilde Guatr Ameliyatı yapıldı. ERKMEN “Hastamız geldiğinde her iki boyun tarafında en az üç santimlik nodülleri vardı. Sağ tarafında da buna bağlı lenf nodlarımız mevcuttu. Teyzemize santral sağ boyun diseksiyonu da yaparak büyük dokusu alındı ve lenf nodlarıda temizlendi. İki hastamızda bize yemek yemekte güçlük, boyunda şişlik ve nefes almada zorluk şikâyetiyle başvurdu. Hastamızın yapılan tetkiklerinde guatr olduğu tespit edildi. Her iki troid bezinde çok sayıda multipl nodülleri vardı. Bunlardan biyopsi yaptırdık. Biyopsi sonucuna göre artık ameliyat kararı verdik, ameliyatımızı yaptık. Bu ameliyatlarda en çok korkulan ses kısıklığı ve kasılma gibi komplikasyonlar gerçekleşebilir. Çok şükür iki hastamız da sağ salim bugün taburcu edeceğiz. İki hastamızın da sesi çok iyi. Başka hastalarımızda da ses kısıklığı, nefes almada zorluk, saç dökülmesi, kabızlık gibi şikâyetleri varsa muhakkak troid bezlerine baktırmaları gerekmekte. Troid bezlerinin sonucuna göre ya tedavisi düzenlenip şifa bulup ya da ameliyatla şifa bulmaları neticelendirilmektedir” dedi.