Yaşlılar Haftasında Yaşlılar Evlerinde ziyaret edildi.
24 Mayıs 2022

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır. Bu kapsamda Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü olarak Evde Sağlık Hizmetleri ne kayıtlı yaşlı hastaları Müdürlüğümüz adına ziyaret ederek Günün Anlam ve Önemi’ni belirterek çiçekler hediye ettik. Evde Sağlık Hizmetleri birim sorumlusu Dr. Melek ALP yaptığı açıklamada; Evde bakıma ihtiyaç duyan hastalarımıza hizmet vermek üzere Evde Sağlık Hizmetlerinde çalışıyorum. Talep oluşturan yâda talep oluşturmasalar bile rutin olarak kontrole gittiğimiz hastalarımız var. Taleplerini karşılamak üzere hastalarımıza gidiyoruz rutin muayenelerini yapıyoruz. Tansiyon, şeker, ateş ölçümü gerçekleştiriyoruz. Normal şikâyetlerini dinliyoruz. Şikâyetlerine yönelik uygun tedavilerini düzenliyoruz. İhtiyacı olan hastalarımızın pansumanlarını yapıyoruz. Bazı hastalarımızın yatak yaraları mevcut oluyor. Bu yüzden onlar için havalı yatak, Tekerlekli sandalye talepleri oluyor yâda hastane tipi elektrikli yatak talepleri oluyor elimizden geldiğince bunları karşılamaya çalışıyoruz. “Bugünde “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” nedeni ile yaşlı hastalarımıza ziyaret gerçekleştirerek, Genel muayenelerini yaptık. Yaşlı amcalarımıza çiçekler hediye ettik. Yaşlılar haftasını kutladık” dedi. Evde Sağlık Hizmeti gerçekleştirilen Abdullah AROL “iyi ki varsınız, sürekli geliyorsunuz. Hakikaten teşekkür etmek bile azdır. Ben daha önceleri 15 yıl önceleri hastanede 5 gün yatmak için özel muayenelere gidip para veriyorduk. Bu hizmeti inkâr edersek insan kör olur, vallahi kör olur. Ben gezmişim dışarıyı da gezmişim hiçbir yerde bu hizmet yok. Eksiklik olur mu olur, ama bu hizmetin karşısında bu eksiklik görünmeyen bir eksikliktir. Hakikaten öyle. Teşekkür ediyorum ayağınıza sağlık, hizmetinizde devamlı olmanızı rabbimden niyaz ederim” dedi.