19 Nisan 2022

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinde Günde 150 Hasta Hizmet Alıyor. Şanlıurfa’nın ve bölgenin en donanımlı, en kapsamlı, deneyimli kadrosu ve personeliyle birlikte Şanlıurfalı vatandaşlara beş yıldızlı konforu ile hizmet sunmaya devam ediyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Polikliniğinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikâyetler ve kemik erimesi (osteoporoz) yönünden hastalar değerlendiriliyor Boyun fıtığı, bel fıtığı, bel kayması, kireçlenme gibi bir çok hastalıkla uyumlu hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bölgesel olarak tedaviye alınıyor. Balıklıgöl devlet hastanesinde fizik tedavi hizmeti alan tüm hastalar hastanenin özel aracı ile Şanlıurfa’nın her bölgesinden evinden alınıp tekrar evine bırakılıyor. Ünitede; Hotpack, TENS, kısa dalga diatermi, US, infraruj, coldpack, elektrik stimilasyon, Traksiyon cihazları bulunmaktadır. felç geçirmiş kas hastalığı, protez ameliyatı geçirmiş, kırık sonrası problemleri olan hastalar rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist tarafından rehabilitasyon programına alınıyor. Rehabilitasyon ünitesinde omuz çarkı, parmak merdiveni, denge tahtası, paralel bar ile aktif olarak çalışılıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde servis ile evden alınıp eve bırakılan günlük ortalama 150 hasta bu hizmetlerden faydalanıyor. Balıklıgöl Devlet Hastanesin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi birim sorumlusu Sibel Sütpak Aksoy yaptığı açıklamada; “Hastanemiz bünyesinde 2 Doktor,3 Fizyoterapist,3 Tekniker ve 3 Hemşire arkadaşımız ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde hizmet vermekteyiz. Hastanemizde 19 tane yatak ve yoğun bakım kapasitesi bulunmaktadır. Toplamda günde ortalama 150 hastaya hizmet verebilmekteyiz. Ayaktan, yatan ve yoğun bakım grubu olmak üzere üç grup hastaya bakmaktayız, Ünitemize gelen hastalarımız yine doktor tarafından tanı konulduktan sonra servisle evlerinden alıp evlerine bırakılmaktadır. Ortopedik, nörolojik, bel ve çeşitli el çalışma aletlerimiz bulunmaktadır. Hastanemize fizik tedaviye başvuran hastalara gerekli tedavi kapsamlı bir şekilde yapıldığı için farklı şehir ya da hastaneye gitmesine gereksinim yoktur ”dedi.